Fotovergelijk, vind de beste prijzen! Vergelijk de prijs voor het afdrukken van uw foto's!

Ervaring kerstkaart bestellen Ziggo

17-12-2009 - Het is de tijd van het jaar waarin kerstkaarten worden verstuurd. Deze kaarten worden verstuurd naar familie, vrienden en allerhande relaties met de beste wensen voor het afgelopen en nieuwe jaar.

Hiervoor hoef je tegenwoordig niet meer naar de winkel. Het samenstellen, bestellen en versturen van de kaarten kan vanuit thuis, met de laptop op schoot. Vele aanbieders bieden de mogelijkheid om je eigen kaart te maken, inclusief met een eigen foto, wij hebben dit jaar o.a. Ziggo/Webprint uitgeprobeerd. Hieronder onze ervaring.

De (kerst) kaart maken

We loggen in op de omgeving van Ziggo en klikken op de link 'kaarten'. Hier kan je een aantal verschillende kaarten kiezen: Postkaart, passepartout kaart of een visitekaart. Wij kiezen voor een postkaart. Hierna krijg je de optie om een kaart te maken, welke je per post laat versturen door Ziggo of een set van 10 kaarten welke thuis worden bezorgt. Wij kozen voor de laatste optie om de kaarten thuis te laten afleveren. Alle kaarten worden als 'project' opgeslagen, zodat als je kaarten tekort komt, ze snel kan bijbestellen.

Kaart uitkiezen

De volgende stap is om een thema uit te kiezen. Voor elke gelegenheid is er wel een thema beschikbaar. Voor onze kerstkaarten, kiezen wij natuurlijk een kerst thema. Voordeel van thema's is, dat je kaart er al gelijk feestelijk uitziet. Je kan natuurlijk er ook voor kiezen om geen thema te kiezen en de kaart helemaal naar eigen smaak in te richten.

Na het thema krijg je nog de mogelijkheid om te kiezen tussen een liggende dubbele kaart, een staande dubbele kaart of een postkaart. Wij kiezen voor de laatste optie, de postkaart.

De volgende stap in het creeren van de kaart is om uit het gekozen kerst thema, de template te kiezen waarin wij dadelijk onze foto's willen plaatsen. Keuze genoeg, wij kiezen de optie waarbij wij twee foto's kunnen plaatsen in de kaart.

Het ontwerpen van de kaart kan gaan beginnen, het volgende scherm is waar we de kaart vorm kunnen geven:

ontwerp kaart

Hier kunnen we de kaart ontwerpen met onze eigen foto. Je kan de foto verklein, vergroten, draaien als dat nodig is, verschuiven e.d. Natuurlijk is de mogelijkheid om je eigen foto te uploaden. Deze komen onderaan je scherm in de 'foto strip' te staan. Deze strip kan je netjes indelen met mapjes mocht je veel foto's hebben. Het plaatsen van de foto's gaat heel simpel, je hoeft alleen je foto naar de plek waar je ze wilt hebben te slepen. Als de kaart klaar is, kunen we de binnenkant gaan maken.

bewerken van de kaart

Aan de binnenkant/achterkant kan eigen teksten worden geplaatst. Ideaal en makkelijk zodat thuis alleen nog maar het adres erop hoeft te worden geschreven voordat ze worden verstuurd. Ook een leuk detail is dat een van de foto's als neppostzegel op de achterkant worden gedrukt. In deze postzegel kan je ook nog een andere foto plaatsen, welke nog niet op de voorkant stond.

De bestelling

De laatste stap in het proces in de kaarten bestellen. Je eigen adres gegevens staan reeds klaar om te selecteren. Zodra het adres geselecteerd is kunnen de aantallen worden bepaald, mocht je meerdere sets van de foto kaarten willen bestellen.

Zodra alles goed staat, klikken we op bestellen. Een net overzicht met de totaal prijs wordt getoond waarbij wordt gevraagd hoe wij willen betalen. Wij kiezen voor de Ideal optie. Na de bevestiging wordt alles nog een keer mooi neergezet en wachten wij vol verwachting op het resultaat dat met 5 werkdagen in de bus zou moeten liggen.

Het resultaat

De kaarten worden netjes in een enveloppe afgeleverd welke door de brievenbus past. Netjes een adres sticker erop en een 'stevigere' enveloppe zodat de inhoud niet beschadigd raakt. De kerstkaart is schitterend geworden, zowel de voorkant als de achterkant is schitterend. De kaart is geworden precies zoals tijdens het bestelscherm. Een schitterende foto met een mooie glanslaag. het eindresultaat

Het Eindoordeel

Het gehele proces van kaart maken tot bestellen kan worden gedaan in een paar simpele stappen. Simpel en effectief. We hebben tijdens het gehele proces geen minpunt gevonden dat ons zou weerhouden om weer kaarten bij Ziggo te bestellen. Een kant tekening is dat Ziggo dezelfde software gebruikt als Webprint. Ons advies is dan ook om goed de aanbiedingen in de gaten te houden en kies de goedkoopste uit.

Top aanbieding25% korting op alle fotoalbums.

Je krijgt op alle fotoalbums 25% korting. Perfect om al je losse foto\'s te verzamelen en te bundelen in een schitterend fotoalbum van Smartphoto.