Fotovergelijk, vind de beste prijzen! Vergelijk de prijs voor het afdrukken van uw foto's!

Foto op aluminium afdruk review

06-05-2015 - Wij kregen de mogelijkheid om een afdruk op aluminium van Chromio te testen. Hieronder delen we graag onze ervaring met de afdruk. Chromio drukt hun foto’s af op High Definition (HD) kwaliteit, wat een nog scherpere afdruk tot gevolg heeft dan we tot nu toe zijn gewend.

De afdruk

Bij ontvangst zag je al gelijk een verschil in kleurdiepte t.o.v. de eerder geteste producten. De kleuren lijken meer te spreken. Er zijn vele aanbieders van foto op aluminium (welke direct printen of een geborstelde afdruk leveren), maar deze afdruk voelt en ziet er anders uit door de HD afdruk. Deze HD afdruk zorgt voor meer details en een diepere kleurdiepte.

Scherpte van de foto’s

We gaven het al aan, de foto’s zijn scherper qua afdruk, mede door de HD afdruk van Chromio. De details op de foto’s komen nog beter tot hun recht en zijn nog duidelijker. Je ziet goed de details op de foto, ook als je dichter op de foto gaat kijken. Alles is haarscherp, precies zoals op de foto welke is aangeleverd.
Let wel op, meer details, betekent ook dat de foto welke wordt gebruikt voor de afdruk van een hogere kwaliteit moet zijn om een goed resultaat te krijgen. Een foto gemaakt met een iPhone is zonde om te gebruiken om een schitterend resultaat te krijgen.

Kleurdiepte

In de inleiding begonnen we er al over, de kleurdiepte van de afdruk is hoog. De kleuren zijn ‘echte’ kleuren en zijn helder. Dit zorgt ervoor dat je afdruk meer tot leven komt. We hebben de afdruk naast de bank en kussens gehouden welke op de foto staan. Er is geen verschil te zien in kleur of detail. Hierdoor is de afdruk perfect om op te hangen in je woonkamer, waar de afdrukken echt tot zijn recht komen. Het leuke van de afdrukken is, dat door de speciale coating, de lichtinval de afdruk beinvloeden, de kleuren veranderen licht bij een andere lichtinval of kijkhoek. Hierdoor is je afdruk nooit hetzelfde!

Ondergrond

Een ander groot verschil met de vele aanbieders is de ondergrond. Foto op aluminium heeft bij verschillende aanbieders een verschillende ondergrond. Zo kan de achtergrond bijvoorbeeld een composiet zijn tussen twee aluminium lagen, met daartussen een plastic plaat voor de stevigheid. De achtergrond van Chromio is helemaal van Aluminium. Dit maakt het geheel licht, maar voelt ook solide, een echt kunstwerk.

De prijs van een HD foto op aluminium

Neem je alles mee wat hiervoor is beschreven (kleurdiepte, scherpte, materiaal en ondergrond), dan zou je verwachten dat de prijzen aanzienlijk duurder zijn dan de andere aanbieders. Dit valt gelukkig mee, uiteraard zijn de afdrukken van Chromio duurder, maar niet zoveel duurder dat door het kwaliteits verschil, de hogere prijs niet meer klopt.
Bekijk hier het overzicht voor de 30x40cm foto op aluminium

De Conclusie

Er is al veel gezegd over de afdruk van Chromio, de kwaliteit, kleurdiepte en scherpte. De belangrijkste punten hebben we hieronder bij elkaar gezet:

Top aanbiedingKrijg 40 foto afdrukken gratis.

Als nieuwe klant krijg je 40 foto afdrukken geheel gratis om de geweldige service van Smartphoto uit te proberen. Kies je leukste foto's uit en proberen maar! Gebruik de kortingscode WELKOM40.