Fotovergelijk, vind de beste prijzen! Vergelijk de prijs voor het afdrukken van uw foto's!

Foto afdrukken op hout - review

Geef een extra dimensie aan je foto afdruk

31-12-2015 - We kregen de ruimte van de aanbieder Photogifts om de mogelijkheden en kwaliteit te testen. Voor deze test hebben we een foto afdruk op hout gemaakt. Photogifts bied verschillende type hout aan, zoals een ondergrond van vurenhout, larikshout, berkenplex, steigerhout en ayoushout. Iedere ondergrond heeft zijn unieke eigenschap, waardoor er geen twee foto's hetzelfde zijn. In deze test hebben we onze foto afdrukt op een vurenhouten ondergrond met whitewash.

Bestellen

Het bestel proces wijst zichzelf. Als je start aan het bestelproces, upload je eerst je foto. Hierna kies je de ondergrond voor je foto. Een verbeterpunt is dat de bestelmodule de gekozen ondergrond onthoud. Als je van de pagina ‘vurenhout’ op de optie bestellen klikt, dien je na het uploaden wederom je ondergrond te kiezen.

Het kiezen van de ondergrond soort, de houtsoort, het ophangsysteem en de effecten voor de foto werken soepel en snel. Voor het gehele bestel proces is geen software nodig, alles werkt in de browser.

Na het doorlopen van de stappen voor de ondergrond, kan je de afmeting gaan bepalen voor je afdruk. Wat heel fijn is, dat je de foto ziet en gelijk ook het aantal planken. Op deze manier kan je zelf kiezen hoe je de foto afdrukt en op welk formaat, zodat niet een deel van de foto precies wegvalt op een naad!

Als je helemaal tevreden bent kan je jouw foto bestellen en de bestelling afronden. Toen wij de bestelling hadden afgerond, werden we hierna nog verder geholpen om de foto perfect uit te laten komen op de ondergrond. Daar onze foto een witte achtergrond heeft en wit niet wordt afgedrukt op hout, was een white wash een betere optie om de foto nog beter uit te laten komen. Een hele fijne service, zodat je zeker weet dat je foto perfect wordt afgedrukt.

De Levering

Het product wordt netjes in een stevige doos geleverd. De afdruk op hout zit ook nog in een beschermende verpakking zodat je bestelling netjes thuis aankomt. Via de verzender kan je ongeveer zien wanneer de bestelling wordt geleverd. Zo hoef je niet heel de dag thuis te zitten wachten totdat je bestelling wordt geleverd.

De afdruk

Dankzij de whitewash ondergrond werd het wit van de foto goed opgevangen, het resultaat is een hele stoere foto, welke van dichtbij nog steeds scherp is. Van heel dichtbij zie je de houtnerf door de foto heen komen, wat een mooie diepte geeft aan de foto. Doordat de foto een white wash heeft gekregen, is de houtnerf over het algemeen al minder duidelijk/zichtbaar. Een goed advies, mocht je de houtnerf niet te aanwezig willen hebben.

De planken zijn stevig vast gemaakt d.m.v. een aantal dwarsbalken aan de achterkant. Het gehele product voelt solide en stevig aan. Je merkt dat hier geen dun hout is gebruikt!!

Scherpte van de foto’s

We gaven het al aan, de foto is van veraf helder en scherp, maar ook als je dichterbij gaat kijken is de foto nog steeds scherp. Op onze foto stond een houten stoel, welke door deze afdruk op een houten ondergrond, er extra stoer uit kwam te zien. Het zichtbaar zijn van de houtnerf geeft ook een stoer en speels effect aan de foto afdruk op hout. Het geeft een extra dimensie aan de gehele foto.
Op de gehele foto zagen wij geen verschil tussen een foto afdruk op papier of een foto afdruk op hout. Als deze aan de muur hangt, is er geen verschil in scherpte van de foto. Het grote verschil zit hem in de diepte van de foto en de levendigheid van de foto door het gebruikte materiaal.

Ondergrond

Heel belangrijk met een foto afdruk op hout, is de keuze van de ondergrond. Hout is een natuurproduct en kan kleine afwijkingen hebben zoals knoesten. Photogifts let hierop bij het afdrukken van de foto, dat de knoest niet op de verkeerde plek uitkomt e.g. midden in het hoofd van de af te drukken persoon bijvoorbeeld. Mocht je zeker willen zijn dat je helemaal geen knoesten hebt, dan kan je altijd kiezen voor een knoest vrije ondergrond zoals Ayoushout. In de afdruk welke wij ontvingen zaten geen (zichtbare) knoesten. Er zat onderaan een van de planken een laatste restje van een knoest, maar deze was absoluut niet storend, daar hij helemaal onderaan de plank te vinden was.

Conclusie

Er is al veel gezegd over de afdruk op hout van Photogifts en de aspecten waaraan je moet denken als je jouw foto laat afdrukken op hout. De belangrijkste punten hebben we hieronder bij elkaar gezet:

Top aanbiedingKrijg 40 foto afdrukken gratis.

Als nieuwe klant krijg je 40 foto afdrukken geheel gratis om de geweldige service van Smartphoto uit te proberen. Kies je leukste foto's uit en proberen maar! Gebruik de kortingscode WELKOM40.