Fotovergelijk, vind de beste prijzen! Vergelijk de prijs voor het afdrukken van uw foto's!

Fotoalbum bij Albelli

Schitterende fotoalbums in verschillende formaten

12-02-2010 - Aan het begin van het jaar maak je goede voornemens. Een van deze voornemens was om de vakantiefoto's eindelijk een in een mooi fotoalbum te laten afdrukken. Voor deze recensie hebben we Albelli uitgeprobeerd. In deze recensie zal het proces en natuurlijk het eindresultaat worden besproken en beoordeeld.

De software voor de fotoalbums

Bij Albelli heb je de keus om het fotoalbum te maken via de online module of via de software welke gratis te downloaden is. Een belangrijk verschil tussen beide opties is het aantal pagina's dat in een fotoalbum kan worden geplaatst. Via de software is het mogelijk om tot 120 pagina's in een fotoalbum af te drukken. Bij gebruik van de online software is de beperking dat er tot een maximum van 70 pagina's kan worden bedrukt.

Naast het aantal pagina's heeft de software ook de mogelijkheid om andere foto producten af te drukken en heeft het meer uitgebreide mogelijkheden. Ook van belang voor de online versie, voor deze optie om een fotoalbum te maken moet je steeds op dezelfde computer het album maken.

Het samenstellen van een fotoalbum

Voor het samenstellen van het fotoalbum gaan we naar de website van Albelli. We volgen de link "download gratis programma" en krijgen de optie om te kiezen tussen de reeds genoemde 'offline' en 'online' optie om het fotoalbum te maken.

De keuze voor deze recensie is om de 'online' versie te gebruiken. Na het kiezen van de optie krijg je de mogelijkheid om eerst het type fotoalbum te kiezen en vervolgens het formaat fotoalbum. In deze recensie maken wij een Vierkant L fotoalbum.

Afbeelding van de opties

Zodra het type en formaat fotoalbum gekozen is, kunnen we de foto's gaan uploaden. Een tip om tijd te besparen is van te voren jouw foto's uit te zoeken. Dit scheelt tijd met het uploaden van de foto's naar de server van Albelli. De foto's kunnen nog worden gedraaid waar nodig. Als alle foto's zijn geupload kan het fotoalbum worden gecreeerd, hiervoor kan worden geklikt op 'boek maken'.

Het maken van het fotoalbum

De mogelijkheid bestaat om alle foto's automatisch in het album in te passen. Hierbij kan je kiezen voor het aantal foto's op een pagina en de achtergrondkleur van het album. Als hulpmiddel wordt er getoond hoeveel pagina's met foto's worden gevuld en hoeveel er leeg blijven.

Na het klikken op indelen is er de mogelijkheid om een foto te kiezen welke op de omslag kan worden afgedrukt (tegen een meerprijs).

afbeelding van indeling fotoalbum

Hierna kan de pagina indeling nog worden aangepast (als de automatische optie is gekozen) of de pagina kan naar eigen inzicht worden ingedeeld. Voor deze recensie hebben is de laatste optie gekozen. Alle geselecteerde foto's kunnen door middel van Drag en Drop in het album worden geplaatst. Bij iedere pagina kan je kiezen voor een bepaalde indeling. Dit helpt je om de indeling van het fotoboek op alle pagina's hetzelfde te krijgen. Zodra je een indeling hebt gekozen kunnen de foto's erin worden gesleept. Hierna is het nog mogelijk om de foto in/uit te zoomen, te draaien en eventueel te verplaatsen op de pagina. Bij iedere foto die gebruikt is in het fotoalbum komt een vinkje te staan. Dit is handig. Op deze manier kan je niet vergeten een foto in het fotoalbum te plaatsen.

pagina indeling

Op dezelfde manier als de foto's kunnen ook achtergronden worden toegevoegd aan iedere pagina in het fotoalbum.

De bestelling

Nadat het fotoalbum gecreeerd is kan het worden besteld. Doorloop de stappen, het album wordt gecontroleerd op ontbrekende teksten, foto's van te lage kwaliteit etc. Tijdens het invullen van de bezorg gegevens kan ook de eventuele kortingscode worden ingevuld. Om de bestelling te betalen is het onder meer mogelijk om te betalen via iDeal, Paypal en Creditcard.

Het resultaat van het fotoalbum

Wij kregen het fotoalbum netjes binnen de gemelde levertijd. Ook wordt er een email naar je verstuurd wanneer het fotoalbum wordt gepost door Albelli. Zeker als je een groter album besteld welke niet door de brievenbus past.

Het resultaat is prachtig! Mooi formaat, waarbij de foto's er schitterend uitzien. Alles zoals het er op het scherm uitzag.

Het resultaat


Conclusie fotoalbum Albelli

Hierboven is een korte impressie gegeven van het creëren van een fotoalbum. Niet alle facetten, welke mogelijk zijn met de software/online versie, zijn behandeld. Hiervoor raden wij u aan om de gebruikershandleiding van Albelli te raadplegen. Voordelen online fotoalbum software Verbeterpunten voor de online fotoalbum software Meer informatie, prijzen, verzendkosten en kortingscodes: Albelli fotoalbums

Top aanbiedingKrijg 40 foto afdrukken gratis.

Als nieuwe klant krijg je 40 foto afdrukken geheel gratis om de geweldige service van Smartphoto uit te proberen. Kies je leukste foto's uit en proberen maar! Gebruik de kortingscode WELKOM40.